Schadevergoeding na Hondenbeet

1. Inleiding

Een hondenbeet kan niet alleen fysieke schade veroorzaken, maar ook extra kosten en inkomstenderving tot gevolg hebben. Bij letselschade door een hondenbeet is het van belang om te weten dat je recht hebt op een schadevergoeding. Onze juristen staan klaar om jou te helpen en streven ernaar jouw schade volledig vergoed te krijgen, zonder kosten voor jou. 

2. Waarom Kiezen voor Onze Hulp?

 • Tijdsbesparing: Onze juristen regelen alles voor jou, waardoor jij je kan concentreren op jouw herstel.
 • Geen Juridische Kennis Nodig: Wij begeleiden je stap-voor-stap. Wij ontzorgen jou dus volledig.
 • Altijd Recht op Schadevergoeding: In geval van letsel door een hondenbeet heb je recht op een schadevergoeding.

3. Gratis Hulp

Wij werken volledig kosteloos voor jou. Dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Kortom, het kost jou niets en het levert jou wel een schadevergoeding op. Wij brengen onze kosten in rekening bij de aansprakelijke partij. Er is voor jou dus geen enkele beperking om contact met ons op te nemen.

4. Letselschade en jouw Rechten

Letselschade treedt op wanneer je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander, wat resulteert in extra kosten of inkomstenverlies. In geval van aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding. Onze juristen begeleiden je stap-voor-stap door het gehele proces, met een actieve en daadkrachtige aanpak. Onze hulp kost jou niets.

5. Stappen na een Hondenbeet: Wat te Doen?

 • Stap 1: Noteer namen en telefoonnummers van getuigen en van het baasje.
 • Stap 2: Ga onmiddellijk naar de huisarts voor professionele behandeling.
 • Stap 3: Stel de tegenpartij aansprakelijk (dat doen wij voor jou).
 • Stap 4: Houd vanaf dag één jouw schadeclaim bij (kosten + verlies van inkomsten). Hierin adviseren wij je vanaf dag 1.

Tip: Maak foto’s van de hondenbeet en eventueel van het baasje om als bewijs te dienen.

6. Letsels door een Hondenbeet en Aansprakelijkheid

Een bijtwond kan diverse gevolgen hebben, variërend van lichamelijke schade tot materiële schade. De hondenbezitter is volgens artikel 6:179 BW aansprakelijk voor de aangerichte schade, zelfs als deze geen directe schuld heeft. Het risico ligt bij de eigenaar, zelfs in losloopgebieden.

7. Verwondingen en Gevolgen

Een hondenbeet resulteert vaak in bijtwonden, littekens, pijn en mogelijk zelfs blijvende zenuwbeschadiging. Foto’s kunnen als bewijs dienen. Na een bezoek aan de huisarts is het van essentieel belang om direct juridische hulp in te schakelen.

8. Aansprakelijkheid van de Hondenbezitter

De bezitter van een hond moet ervoor zorgen dat het dier geen letsel toebrengt aan anderen. Artikel 6:179 BW legt een risico-aansprakelijkheid op aan de bezitter, ongeacht schuld. Bij uitlokking kan de aansprakelijkheid gedeeltelijk bij het slachtoffer liggen.

9. Schadevergoeding en Claimen van Kosten

Bij een hondenbeet heeft u recht op vergoeding van alle letselschade, waaronder:

 • Plastische chirurgie voor littekens.
 • Medische kosten voor behandeling.
 • Inkomstenderving door verminderde werkcapaciteit.
 • Smartengeld voor psychische gevolgen.

10. Onze Expertise en Gratis Bijstand

Voor het claimen van letselschade bij een hondenbeet is het raadzaam een letselschade advocaat of jurist in te schakelen. Ons team van professionals staat klaar om jou bij te staan, waarbij onze nota direct bij de tegenpartij wordt ingediend. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek of wij je gratis kunnen helpen.

 

Neem direct contact op

Neem direct contact op met Max Letselschade. Binnen 2 uur nemen wij telefonisch contact met je op om jouw letselschadezaak te behandelen. Je kunt jouw gegevens hier achterlaten. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op het telefoonnummer 023 583 00 89 of per e-mail op info@maxletselschade.nl

Neem direct contact op

Binnen 2 uur nemen wij telefonisch contact met je op! Laat hieronder direct jouw gegevens achter.