Max Letselschade

Bij Max Letselschade nemen wij binnen 60 minuten contact met u op. U kunt erop vertrouwen dat u gecompenseerd wordt voor uw leed.

Letselschade door een Verkeersongeval

Dagelijks vinden er ongelukken plaats op de Nederlandse wegen, waardoor betrokkenen met aanzienlijke schade kunnen worden geconfronteerd. Dit kan lichamelijke/fysieke schade zijn, maar ook schade aan bijvoorbeeld je auto. Indien je betrokken raakt bij een aanrijding/ongeluk, bestaat de mogelijkheid om de veroorzakende partij aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Maar wanneer heb je precies recht op schadevergoeding na een aanrijding, en welke stappen dien je te ondernemen om deze vergoeding te verkrijgen? Informatie hierover vind je hier.

Gratis Juridische Hulp

Gratis juridische bijstand is een recht voor elk slachtoffer van letselschade. Kies je voor onze diensten, dan zal jouw persoonlijke jurist zich inzetten om de maximale schadevergoeding voor je te claimen na een aanrijding. Wij werken uitsluitend met gespecialiseerde juristen en advocaten, zodat je optimaal wordt bijgestaan. Terwijl wij dagelijks aan jouw zaak werken, kun jij rustig afwachten. Neem contact met ons op via het daarvoor bestemde formulier, waar je jouw naam, telefoonnummer, en details over de aanrijding kunt invullen. Wij zullen nog dezelfde werkdag contact met je opnemen.

Aansprakelijkheid

Wanneer je letsel en andere schade hebt opgelopen als gevolg van een aanrijding en je een schadeclaim wilt indienen, is het cruciaal om als eerste de aansprakelijkheid te onderzoeken. Indien de tegenpartij als aansprakelijk kan worden gesteld, dient diens WA-verzekeraar de schadevergoeding aan jou uit te keren. Wij begeleiden je hierbij van A tot Z.

Soms is het duidelijk wie er aansprakelijk is, zoals wanneer de tegenpartij:

  • Door rood reed
  • Een stopbord negeerde
  • Jou aanreed op het zebrapad
  • Geen voorrang verleende

In dergelijke gevallen moet de tegenpartij de volledige schade vergoeden. Echter, er kunnen zich ook situaties voordoen waarin er sprake is van gedeelde aansprakelijkheid, bijvoorbeeld bij verkeersfouten aan beide zijden.

Bij aanrijdingen met voetgangers of fietsers gelden andere regels, waarbij de bestuurder van een motorvoertuig risicoaansprakelijkheid heeft. Zelfs als de voetganger of fietser het ongeval heeft veroorzaakt, moet de bestuurder minstens 50% van de letselschade vergoeden, tenzij er sprake is van overmacht.

Indien de dader onbekend of onverzekerd is, kun je nog steeds schadevergoeding claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer, mits je direct aangifte doet en aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Twijfel je over de aansprakelijkheid of heeft de WA-verzekeraar deze afgewezen? Onze juristen helpen kosteloos bij het beoordelen van jouw situatie.

Aanrijding

Het proces van schadevergoeding claimen na een aanrijding omvat onder meer:

  1. het onderzoeken van aansprakelijkheid
  2. het sturen van een aansprakelijkstelling naar de WA-verzekering van de tegenpartij
  3. het in kaart brengen van schadeposten en het berekenen van de schadevergoeding
  4. het claimen van voorschotten, het bijwerken van de schadeberekening gedurende het letselschadetraject
  5. tot slot het afhandelen van de zaak middels een vaststellingsovereenkomst. Het wordt aangeraden dit stappenplan toe te vertrouwen aan een ervaren jurist om complexe juridische kwesties te vermijden, geen schadeposten over het hoofd te zien en stress te verminderen.

Max Letselschade kan jou hierin bijstaan en jou volledig ontzorgen.

Kom in actie!

Kortom, na een aanrijding heb je doorgaans recht op een schadevergoeding. Het is essentieel snel te handelen om zorgen over opstapelende rekeningen, twijfel van de WA-verzekeraar en verjaring van uw letselschadezaak te voorkomen. Bij onze juridische hulp ben je verzekerd van 100% gratis bijstand, waarbij jouw zaak persoonlijk wordt benaderd. Neem direct actie door jouw naam en telefoonnummer achter te laten op ons contactformulier en ons te informeren over het verkeersongeval. Een van onze juristen zal nog dezelfde werkdag contact met je opnemen.

Je kunt op de volgende manieren contact met ons opnemen:

Lees hieronder onze blogs

Bereken uw vergoeding

Bedrijfsongeval

Auto-ongeluk