Letsel door een Printer

In menig kantoor is een printer niet weg te denken. Om onnodig opstaan te voorkomen is het natuurlijk handig om een printer onder of naast uw bureau neer te zetten. Echter, een printer die te dicht bij staat kan ook nadelen opleveren.

 Mogelijke vormen van schade door een printer:

  • Luchtvervuiling. Tijdens het printen komen allerlei schadelijke stoffen vrij, zoals vluchtige organische stoffen (VOS), stikstof en fijnstof. Ook zit in de inkt en toner van printers meestal schadelijke stoffen zoals lood, cadmium en kwik.  Deze stoffen tasten de luchtkwaliteit van uw kantoor aan. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, irritatie van de huid, ogen, neus en keel, misselijkheid en ademhalingsproblemen zoals astma. Ook kunnen de zware metalen die in de fijnstof zitten, leiden tot permanente schade aan het longweefsel en de luchtwegen.
  • Geluidoverlast. Naast het uitstoten van schadelijke stoffen maken grote printers soms harde geluiden. Deze harde geluiden kunnen zorgen voor permanente gehoorbeschadiging, vooral als u jaren achter elkaar naast een luide printer zit.

Indien bovenstaande klachten u bekend voorkomen heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding.

 Hoewel nieuwe apparaten minder schadelijk zijn dan oudere apparaten, dient een printer regelmatig te worden onderhouden om de uitstoot te beperken.

 Heeft u letsel door een printer op uw werk?

Neem vandaag nog contact met ons op als u letselschade heeft door een printer op uw werk. Uw werkgever is verplicht om er voor te zorgen dat u een veilige werkplek heeft. Indien uw werkgever deze verplichtingen niet nakomt, is deze aansprakelijk voor uw schade. Wij helpen u kosteloos om uw schade vergoed te krijgen. Onze juristen kunnen u direct vertellen welke juridische stappen u kunt zetten!

Neem direct contact op

Neem direct contact op met Max Letselschade. Binnen 2 uur nemen wij telefonisch contact met je op om jouw letselschadezaak te behandelen. Je kunt jouw gegevens hier achterlaten. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op het telefoonnummer 023 583 00 89 of per e-mail op info@maxletselschade.nl

Neem direct contact op

Binnen 2 uur nemen wij telefonisch contact met je op! Laat hieronder direct jouw gegevens achter.